Kirke- og Kulturværkstedet

 

Kirke- og Kulturværkstedet

Vi samles i Kirke- og Kulturværkstedet ca. en gang om måneden.

Her snakker vi, diskuterer, ser film, brygger øl til jul og arrangerer teaterture samt andre ture. Vi er et fordumsfrit forum, hvor ideer og meninger brydes, uden at vi behøver at være enige, når vi går fra hinanden igen. Den litteratur, vi læser, er hovedsagelig analyser af samfund og menneskers vilkår i 2023. Det kan lyde kedeligt, men det har det aldrig været. Tværtimod får vi indblik i den seneste forskning på et forståeligt plan. De flim, vi ser, har som regel etiske dilemmaer eller afspejler den tid, vi lever i og af. De kræver en snak efterfølgende. Sådan kunne vi blive ved - det er kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad vi skal og gør i Kirke- og Kulturværkstedet.

Kom og bland dig. Alle er velkomne.

 

 

 

Onsdag den 6. december kl. 19.30

Denne aften er den sidste i 2023, hvor vi ser filmen ”Resten af livet”, som er en smuk film om sorgprocesser.
Filmen viser sorgens mange ansigter. Mens far og datter kan møde hinanden, fordi de deler sorgens sprog, viser det sig knap så let for moderen.

 

 

Onsdag den 24. januar kl. 19.30

Denne aften tager vi fat på en lille let forståelig – men også velanmeldt – bog om Jesus. Bogen er
skrevet af teologiprofessor ved Det Teologiske Fakultet Kasper Bro Larsen, Århus, og har bl.a. fået denne anmeldelse med på vejen:
Jesus er en superstar. Alle kender ham, mange forguder ham, og en del historikere tror, han havde sin gang på jorden. Om end han nok ikke gik på vandet. Til gengæld måtte han sluge kamelen og gå fra Herodes til Pilatus blot for at ende på korset. Men hvorfor skulle en jødisk håndværker fra Udkantspalæstina overhovedet derop? Var Jesus militant oprørsleder, gudsbenådet storyteller eller slet og ret Guds søn? Halleluja for Kasper Bro Larsen, teologisk snushane på Aarhus Universitet, der har sat sig for at optrevle verdenshistoriens største kriminalgåde.
Bogen er en del af serien ”Tænkepauser”, som er udgivet på Aarhus Universitet. Hvis I gerne vil have bogen, så henvend jer til Carsten Olav Christensen på e-mail coc@km.dk eller tlf. 29166057.enne aften tager vi fat på en lille let forståelig – men også velanmeldt – bog om Jesus. Bogen er

 

 

Torsdag den 8. februar kl. 19.30

Kunsten at leve livet. Således er overskriften på den film, som vi skal se denne aften, nemlig ”Verdens værste menneske”. Filmen er den sidste af en trilogi af Joachim Trier og er en smuk, snurrig og smertefuld meditation over det moderne menneskes livsvilkår. Filmen er på en gang et eksistentielt drama, en romantisk komedie og en satire over tidsånden.