Dåb i Tornbjerg Kirke

 

 

 

 

Dåb har både noget med kristendom, identitet og tradition at gøre.

Dåb er "vejen" ind i kirken - man bliver medlem af Folkekirken, men det er også vejen ind i den store kristne kirkesammenhæng. Dåben er et tegn på, at man er et Guds barn. Dåben giver den døbte en identitet som kristen, så man ikke behøver at skabe sin egen identitet helt fra bunden. I Danmark er det også en god tradition at lade ens barn døbe, fordi "sådan har man gjort de sidste 1000 år".

I dåben kommer Guds kærlighed til det enkelte menneske tydeligt til udtryk. Gud vedkender sig sit tilhørsforhold til barnet, inden det selv kan ytre sig. Det er derfor vi døber børn.

Alle er velkomne til at få døbt deres børn i Tornbjerg Kirke. Dåb finder sædvanligvis sted ved søndagsgudstjenesten  kl. 10.30.

Når man har fundet den søndag, der passer bedst, kontakter man kirkekontoret eller en af præsterne. Her kan man få at vide hvilken af præsterne, der holder gudstjenesten den pågældende søndag.

Dernæst aftales med præsten en samtale om dåben. Til denne samtale skal man have barnets navn og navn og adresse på 3-5 faddere parat. En gudfar eller gudmor er også fadder.

Lørdagsdåb:

Der er besluttet, at vi i Tornbjerg Kirke kan afholde én offentlig og annonceret månedlig dåbsgudstjeneste. Ofte ligger den pågældende lørdag fast, eftersom dagen og tidspunktet er bestemt af, om der i øvrigt foregår noget i kirken på denne lørdag. Men nogle måneder er der ikke fastlagt noget, og så kan man ønske sig en lørdag, og derefter vil denne lørdag blive et tilbud for andre dåbsfamilier.

Hvis man ønsker ens barn døbt på en lørdag, skal man kontakte kirkekontoret eller en af præsterne. Det er som regel så den præst, som har søndagens gudstjeneste, som også har lørdagens dåbsgudstjeneste.

 

Dåbsgudstjeneste lørdag den 1. juni kl 11.00  2024

Dåbsgudstjenest lørdag den 20. juli kl. 11.00 2024